Robert CarlierRobert Carlier

Fysio- manueeltherapeut, gespecialiseerd in nekklachten

Voor Robert is werken in de gezondheidszorg een ideale manier om veel mensen te ontmoeten en leren kennen. “Ik sta naast de patiënt, stem af op de verwachtingen om samen besluiten te maken. Ik ben geïnteresseerd in de persoon en wat hem/haar drijft, met deze informatie kan ik met mijn therapie zo goed mogelijk aansluiten op de persoon.” Middels scholing heeft hij zich vooral gericht op nekklachten.

 

 

 

In beweging

Robert is begonnen met de opleiding werktuigbouwkunde aan de HTS-Rotterdam. “Ik wilde protheses ontwikkelen voor gehandicapten, maar kwam er al snel kwam achter dat het werken met mensen nog leuker is, daarom volgde ik hierna de opleiding fysiotherapie in Rotterdam. Het bewegend functioneren van mensen vind ik bijzonder boeiend in al zijn vormen: van leren lopen met een nieuwe knie tot de dansers van Scapino ballet.”

Om nog meer te kunnen betekenen voor mensen met rug- en nekklachten volgde hij de opleiding manuele therapie. “Middels manueletechnieken is het mogelijk op een snelle manier bewegingen weer mogelijk te maken, die pijnlijk of beperkt waren.” Een waardevolle aanvulling op het verkrijgen van meer bewegingsvrijheid zijn ook de fasciatechnieken, waarvoor hij momenteel een cursus volgt in het Erasmus MC.

Omdat nekklachten vaak gepaard gaan met hoofdpijn en duizeligheid, richtte hij zijn aandacht ook op deze klachten. “Mensen met duizeligheid kunnen enorm gehandicapt zijn hierdoor, terwijl er vaak wat aan te doen is.”

 

Nog meer beweging

Er gaat geen dag voorbij zonder dat Robert op de fiets zit. Als jongen van twee jaar begon hij aan zijn eerste pedaalslagen en het werd alsmaar meer en meer. Dit jaar neemt hij deel aan de transcontinetal race van Belgie naar Istanbul; een slordige 4000km, waarbij hij zijn vrouw en zoontje flink zal missen.

 

 

BIG: 39062576704

Show Buttons
Hide Buttons